Vi later som ingen ting...

…og serverer den på nytt… Noen retter er og blir våre favoritter, og de kan vi gjerne servere i både to og tre av månedene i barnehagen. Denne måneden returnerer en gammel kjenning. Den er enkel å lage og veldig god! Foto: Fru Timian

I august startet det en hel gjeng med små storsjarmører hos oss på Høne Pøne, avdelingen med de yngste barna. Noen av de har vært i «brødmatfatet» før, mens andre får sitt første møte med «brødmatfatet» i barnehagen. Da er det viktig for oss at det er variert og sunn mat med gode smaker de setter hendene i de første månedene her hos oss.
Vi begynner å få erfaring med hva barna setter pris på, og selvsagt er «pølse» alltid populært, men i Barnehagegården har vi bitte litt «pølsevegring» og serverer dette sjelden.
I matporteføljen har vi noen gode erfaringer, og de er tilbake i september.

Vi forsøker å ha ett varmmåltid med fisk i uken, og ett måltid med «noe annet». «Noe annet» kan være kylling, ulike kjøttprodukter, salat eller f.eks. hjemmebakte rundstykker.
I september returnerer både en veldig enkel og god pastagrateng, men også en god fiskegrateng som er lettvinn å lage, og enkel for de yngste å spise. Fiskegratengen består i hovedsak av poteter, fisk, melk og egg – men vi har også i noen never med fullkornsmakaroni, sånn for å være på den sikre og barnevennlige siden.

Ta gjerne en titt på andre oppskrifter vi bruker i barnehagen her.