Juni-kylling

Når sommeren nærmer seg, slik den absolutt gjør nå i slutten av mai, har vi ofte lyst på lettere mat, eller enklere mat. Spekematen står på bordet, skinken og melonen finnes frem, og jordbærene blir rødere og rødere, søtere og søtere og mer og mer fristende... Foto: Fru Timian

I Barnehagegården har vi plantet squash og vi har sådd sukkererter.

Derfor er det kanskje litt tidlig å servere menyen vi har valgt ut for juni, men vi kan jo prøvekjøre den nå, så kan vi jo teste den igjen når vår egen avling er innhøstningsklar utover sommeren?
Vi tror vel neppe at sukkerertene våre kommer til å stå i fred - men det er jo egentlig ikke meningen heller.

På tirsdager spiser alle barna i barnehagen den samme varmmaten, og i juni er det en spennende kombinasjon av stekt kylling og maiskrem fra Fru Timian som er enkel og superrask å lage. Det passer jo fint siden vi ønsker oss flott vær til å være ute i - ikke inne i...

...og siden vi har lyst til å være mye ute, hvorfor ikke velge en enkel og artig variant på matmuffins fra Fru Timian -  muffins med squash og ost?
De kan vi jo bare putte muffinsene i en kurv og spise ute på plenen på et teppe i skyggen av bjørketrærne våre?
...da finner vi sikkert ut om vil prøve de igjen med vår egen squash utover i juli! Det er nemlig mye mulig...

 

Vi pakker med oss laksefilet, sukkererter, gul paprika, rømme og lefser på tur i skogen denne måneden, vi... Vi fikk nemlig lyst på grillet laks!