Vårmaten vår i april

Det slurpes og det spises i april! Vi serverer nemlig blant annet en meget enkel og god fiskegryte... ...med sei.

Foto: Fru Timian

De aller fleste barn som liker fisk, liker aller best laks eller ørret - i alle fall er det slik her i barnehagen vår.
Vi har gradvis benyttet oss mer av torsk, for at barna skal vite at også fisk smaker forskjellig, og at ikke all fisk har rosa farge.
Barna har møtt på torsken i både fiskesupper og gratenger og det har vært med stort hell.
Vi innrømmer at vi har glemt "gamle-seien", så valget var ikke vanskelig da vi "snublet over" Fru Timian sin Seigryte med safran.
Siden vi ikke har så mange safrantråder liggende i barnehagen, valgte vi å bytte ut safran med gurkemeie.
Gryten har blitt svært godt mottatt, og det slurpes ivrig rundt bordet når seien melder sin ankomst.

Ja, til mer sei (selvom vår er av den fryste typen)!
Seigryte med safran

Har du lyst til å prøve en enkel og meget god Pasta Bolognese, så er våre barn en glimrende referanse for denne varianten - også fra Fru Timian: Pasta Bolognese
Den serveres også nå i april.