Oktober og høst

I Barnehagegården ønsker vi å variere maten så mye som mulig, men noen retter blir fort favoritter blant barna. I tillegg til at det skal være sunt og godt, vil vi at det skal være lettvint å lage også... Ikke verdens enkleste kombinasjon, men... Foto: Fru Timian

Vi prøver oss på en pølsegryte på tirsdagene i oktober. Oppskriften er tatt fra Marit Røttingsnes Westlie, "Fru Timian", som har lang erfaring med også å tenke på mat og barn...
Pølsegryta inneholder hermetiske tomater, hvitløk, blomkål, gulrøtter og makaroni... Vi er spente og håper den vi falle i smak!

På onsdag steker vi hjemmelaget superrask fiskegrateng som inneholder kokte poteter og torsk, og den serverer med klassiske rå revne gulrøtter (og smeltet meierismør for de som MÅ ha det) Denne oppskriften er også fra Marit Røttingsnes Westli, og er meget enkel og rask og lage.
Fiskegrateng er nesten uten unntak en av barnas favoritt og er veeeldig godt!

Turmaten i oktober blir "oktobergrøt" som egentlig er helt vanlig havregrøt som vi serverer med frukt som epler, bananer rosiner o.l.
Ikke alle barn er like glade for havregrøt, men hvis vi døper den om til "oktobergrøt", så kanskje den faller i smak likevel?

Vil du prøve hjemme?

Fru Timian sin pølsegryte