Sikring av barn i bil

Forovervendt eller bakovervendt sete? Bilpute eller ikke? Et usikret barn i bil er ikke nødvendigvis å la barnet sitte på fanget eller uten barnesete i bilen. Det handler også for eksempel om riktig sikring med hensyn på størrelsen på barnesetet sett i forhold til barnets lengde og vekt... Vet du nok om dette? Vet du hva ansatte i Barnehagegården vil gjøre dersom de oppdager at du kjører med barnet usikret i bilen?

Dersom du kjører rundt med barn usikret i bilen, kan det få alvorlige skader ved trafikkulykke, selv når hastigheten er lav.

Dersom et barn blir levert eller hentet i barnehagen og blir plassert usikret i bilen, vil de ansatte i Barnehagegården stoppe deg dersom de ser det.
De vil anmode deg om å sikre barnet etter gjeldende regler, og ikke kjøre avgårde med barnet eller barna, usikret.
Dersom du likevel velger å reise avgårde med barnet ditt usikret i bilen, kan du forvente at ansatte i Barnehagegården tar kontakt med politiet for å gi beskjed... Så vet du det.

Les om sikring av barn i bil i denne brosjyren: Sikring av barn i bil